Události /

Přijďte se dozvědět víc o udržitelném stavění. V září se v Hradci Králové koná konference o nových postupech i příkladech z praxe

Přijďte se dozvědět víc o udržitelném stavění. V září se v Hradci Králové koná konference o nových postupech i příkladech z praxe.

Konference Udržitelné trendy ve stavebnictví a architektuře zve stavaře, architekty, studenty i další zájemci o udržitelná řešení ve stavitelství. Koná se 25. září.

EARCH.CZ , 10. 9. 2024

Odborníci na konferenci představí problematiku cirkulárního stavebnictví a architektury s ohledem na současné trendy a s nimi spojené legislativní změny. V jednotlivých příspěvcích i během diskuse tedy budou hojně probírané možnosti, jak při projektování staveb využívat recykláty, druhotné suroviny, nové materiály a udržitelné technologie.

Životní cyklus budov analyzuje Karolina Barič z platformy Rethink Architecture. Benjamin Hague z Instititutu cirkulární ekonomiky provede všechny zákruty evropské legislativy. Tradiční a alternativní metody vytápění porovná Karel Kabele z Českého vysokého učení technického. Příklady z praxe představí architekti Ondřej Synek z re:architekti a Adam Rujbr z Adam Rujbr Architects.

Konference plná inspirativních myšlenek proběhne 25. září 2024 na Přírodovědecké fakultě Univerzity Hradec Králové. Zúčastnit se může každý, účast je zdarma na základě závazné přihlášky.

Vzhledem k tomu, že se teoretické přednášky budou střídat s příklady dobré praxe, které odprezentují zástupci vybraných firem, je konference určena širokému obecenstvu. Na své si tak přijdou jak architekti, stavaři a zástupci oborových organizací, tak i investoři a studenti středních a vysokých škol. 

Neméně důležitou součástí akce bude také expozice firem zaměřených na udržitelné technologie a tematicky orientovaná virtuální realita. Návštěvníci konference díky tomu mohou získat důležité kontakty pro své budoucí podnikání a zároveň načerpat inspiraci do dalších projektů.

Při organizaci spojily síly královéhradecké Centrum investic, rozvoje a inovací (CIRI) s pražským Institutem cirkulární ekonomiky (INCIEN) a srdečně zvou.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 10. 9. 2024
  • zdroj: * Tisková zpráva

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři