Architektonická kuchyně | Vaříme z mouky, pečeme s Gočárem
Architekti jsou také lidi! Občas chtě nechtě vaří z vody, tentokrát však z mouky za dohledu šéfkuchaře Joži Gočára. Přijďte ochutnat a ohodnotit, jací jsou architekti kuchaři, seznámit se s jejich projekty, nahlédnout pod pokličku jejich práce, a to nejen gastronomické. Vítězný archi-kuchařský tým vyhrává pytel mouky!
OFFCITY o.s , 5. 6. 2013
VÝZVA PRO ARCHITEKTY:
V rámci site specific festivalu Automatické kulturní mlýny (www.divadlo29.cz/mlyny.htm), který byl v areálu Automatických mlýnů Josefa Gočára v Pardubicích zahájen 30. května a potrvá do 14. června 2013, se na dvorku v neděli dne 9. června 2013 uskuteční „automatický mini trh“ – příjemné nedělní odpoledne spojené s rozmanitými chutěmi, vůněmi, trochou módy, hezkými knížkami, divadlem, hudbou, tancem, architekturou…
Jako jednu z doprovodných aktivit zde chceme uskutečnit malou architektonickokuchařskou soutěž (možná lépe exhibici), s výzvou k účasti se proto obracíme na architekty, kteří se nebojí vařit nejen z vody.
Oč půjde?
Především o prezentaci architektů, jejich práce, architektů jako žijících, tvůrčích a komunikujících osobností… A mimo jiné též architektů - kuchařů – gurmánů.
Co bude úkolem?
Na neděli 9. června 2013 si připravit originální, chuťově i vizuálně zajímavý soutěžní pokrm, a to aby splňoval pravidla alespoň jedné z těchto kategorií:
mouka (jedinou povinnou ingrediencí v pokrmu je mouka) architektura (jakékoli kuchařské ztvárnění pojmu architektura) Gočár (jakékoli kuchařské ztvárnění architekta Josefa Gočára).
Připravit je možné do každé kategorie jeden i více pokrmů.
Hodnotit se bude chuť i originalita.
Přihlásit se je možné jako tým i jako jednotlivec.
Kde?
Sejdeme se v areálu Automatických mlýnů / ulice Mezi mosty, Pardubice
Jak to bude probíhat?
Do soutěže se je možné se přihlásit do 7. června 2013 na e-mailu: sarka@offcity.cz.
Do e-mailu uveďte, zda se přihlašujete jako jednotlivec či jako tým, uveďte i název případného architektonického studia, přidejte Váš kontakt a alespoň předběžný plán, do jaké kategorie (kategorií) budete připravovat svou delikatesu.
Bude-li Váš soutěžní pokrm vařený či pečený, počítejte prosím s přípravou předem, na místě budou možné jen drobné úpravy, případně ohřev. Detaily prosím komunikujte se Šárkou Zahálkovou: sarka@offcity.cz, 732 436 722.
Doporučujeme připravit jednu vzorovou - servírovací prezentaci a jednu ochutnávací. Hodnotit Vás budou návštěvníci, tak ať je co ochutnávat.
Na místě budete mít dispozici své místo – stůl.
S sebou si přineste krom svého gurmánského výtvoru (či výtvorů) např. svá portfolia, skicy, návrhy projektů apod. (v rozumném množství). Popusťte uzdu fantazie nejen ve vaření, ale i v prezentaci sebe sama jako architekta či kanceláře.
Ochutnávání a hodnocení bude probíhat od 14 do cca 17 hodin, vyhlášení výsledků je plánováno na 18. hodinu. Vítěz vyhrává pytel mouky!
Co to přinese?
Zážitek, potěšení a v neposlední řadě možnost netradiční, neformální a originální prezentace architektonické práce.
Další informace a přihlášení:
Šárka Zahálková /sarka@offcity.cz / 732 436 722 /
Pořádá o. s. Terra Madoda ve spolupráci s Divadlem 29 v rámci projektu OFFCITY 2013. Tento projekt je realizován za podpory statutárního města Pardubice a Nadace české architektury. Festival Automatické kulturní mlýny je realizován za podpory statutárního města Pardubice a EOP.
www.offcity.cz / www.divadlo29.cz/mlyny.htm / www.mlynymestu.cz