Technologie / produkty

Unikátní lícové cihly s patinou ruční výroby z poctivého vlámského jílu

Cihly Joseph Bricks mají nezaměnitelný charakter ruční výroby a jedinečné odstíny. (na obrázku projekt Venray) Foto: Joseph Bricks

O tom, že ta správná cihla dodá vaší fasádě styl a identitu, jsou cihláři v Joseph Bricks přesvědčeni již po tři generace. Díky neutuchajícím inovacím přináší na trh cihly s nezaměnitelným charakterem ruční výroby a jedinečnými odstíny, které tuto ideu naplňují. U nás jejich nabídku najdete ve vzorkovnách Klinker Centra – v Brandýse nad Labem a Kostelci nad Orlicí.

Klinker Centrum s.r.o. , 24. 6. 2024 / Advertorial

Rodinná tradice

Výroba v Joseph Bricks stojí na více než 100letých zkušenostech předávaných po tři generace. Tato rodinná tradice je poháněna zvědavostí a neustálou snahou o zdokonalování výrobního procesu a posouvání hranic při výrobě tohoto starobylého materiálu. Výsledkem jsou odolné lícové cihly nejvyšší kvality a neobyčejné cihlové fasády, které svým vzhledem vystupují z řady. A to nejen díky netradičnímu úzkému formátu, ale také barvám, které vznikají při druhotném výpalu, tzv. dušení, na které se v Joseph specializují.

Foto: Netradiční úzký formát cihel vytváří neobyčejné fasády.

Neobvyklý proces výpalu „dušení“

S cílem vyrobit jedinečnou cihlu jsou cihláři v Joseph ochotni posouvat hranice jejich výroby. Neustále analyzují technické vlastnosti jílu, vliv teploty a délku druhotného výpalu. Hraním s těmito parametry dosahují exkluzivního a jedinečného konečného výsledku – změnami atmosféry v peci docilují potřebné barvy cihly nebo barevných nuancí.

Proces druhého vypalování cihel za nižších teplot a při sníženém obsahu kyslíku není v Belgii žádnou novinkou. Tento proces nejen dává cihlám jejich charakteristickou šedou barvu, ale také zvyšuje jejich odolnost a pevnost. Způsob, jakým se vypalují lícové cihly v Joseph Bricks, je však jedinečný. Kombinují totiž vypalování a dušení v jediném výrobním cyklu. Výsledkem je využití menšího množství plynu a nižší emise CO₂.

Foto: Cihly Joseph Bricks v České republice nabízí společnost Klinker Centrum. 

Formát linear

Další ze specialit rodinné cihly Joseph jsou cihly a cihlové pásky v dlouhém, úzkém formátu. Délka 328 a 337 mm s výškou pouhých 35-36 mm dodává fasádě výjimečné linie s elegantním architektonickým výrazem. Nadčasovost těchto lineárních cihlových fasád ještě umocňuje paleta nabízených barev v šedých, béžových a antracitových odstínech.

Kam pro ně

Exkluzivní cihly a cihlové pásky Joseph s neobyčejným architektonickým výrazem a identitou přináší na český trh společnost Klinker Centrum. Vybrané odstíny v různých formátech najdete v jejich vzorkovnách v Brandýse nad Labem a v Kostelci nad Orlicí. Domluvte si na vzorkovně schůzku s obchodně-technickým poradcem z Klinker týmu, který Vám pomůže s výběrem i technickým řešením Vašeho projektu.

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři