Technologie / IT

Regulujte vytápění a chlazení vaší domácnosti inteligentně, na dálku i online

Společnost REHAU představuje produkt NEA SMART 2.0 - modulární regulační systém s LED Matric. Foto: REHAU

Abyste mohli naplno těžit z benefitů, které přináší podlahové vytápění nebo stropní chlazení, je třeba mít tyto systémy dobře nastavené. Společnost REHAU, která se na takové technologie specializuje, proto přichází se způsobem, jak je flexibilně a efektivně regulovat. Slibuje přitom uspoření až 20 % nákladů na jejich provoz.

REHAU Česká republika , 29. 8. 2024 / Advertorial

Společnost REHAU představuje svůj produkt NEA SMART 2.0 ─ modulární regulační systém s LED Matric displejem vyvinutý především pro potřeby plošných systémů, jako je podlahové vytápění nebo stropní chlazení. Oba tyto systémy jsou dnes hojně používané – podlahové vytápění je díky velmi dobrým tepelně-technickým parametrům budov často jediným vytápěním v domě, stropní chlazení zase velmi elegantně řeší přehřívání budov, které v souvislosti s globálním oteplováním proniká rychle i do sféry rodinného bydlení.

Pro NEA SMART 2.0 je samozřejmostí schopnost pracovat se zapojením různých plošných systémů v různých částech budovy – tedy i s kombinací podlahového vytápění a stropního chlazení.

Foto: NEA SMART 2.0 je možné zapojit do inteligentní domácnosti.

Co se modulárnosti NEA SMART 2.0 týče, ta spočívá právě v jeho univerzálnosti, díky které dokáže regulovat jak jednoduchý malý objekt rodinného bydlení, tak středně velkou komerční budovu až do velikosti 60 místností. V takových případech je zapotřebí řešit kromě regulace teploty i další důležité funkce, jako je směšování otopné a chladící vody nebo ovládání dalších zařízení v systému, třeba fancoily nebo armatury – i toto NEA SMART 2.0 zvládne.

Regulace vytápění a chlazení online

Centrální prvek systému NEA SMART 2.0 disponuje hybridní technologií jak pro kabelové, tak bezdrátové řešení, a to dokonce v rámci jedné instalace. Nejzákladnější regulaci je možné provádět přímo na LED prostorovém regulátoru, mnohem více funkcí je pak dostupných v aplikaci pro chytré telefony a tablety.

S tím souvisí další velká výhoda NEA SMART 2.0, kterou je možnost ovládání napojených systémů odkudkoliv, kde je dostupné připojení na internet. To při jakémkoliv problému významně eliminuje nutnost fyzické návštěvy technika, který je schopen většinu nastavení zvládnout na dálku.

Foto: Základní regulování umožňuje přímo LED regulátor. Více možností poté nabízí aplikace pro chytré telefony či tablety.

U menších instalací zejména ze sféry rodinného bydlení je prvotní konfigurace velmi intuitivní a snadná, složitější systémy kombinace vytápění/chlazení, směšování či začlenění dalších zařízení do systému je pak třeba svěřit online správci, kterým jsou servisní partneři REHAU. Díky automatickému hydraulickému vyladění odpadá náročné manuální nastavení plošného vytápění/chlazení.

Propojení se „smart home“ asistenty

Z hlediska komfortu pro uživatele se jedná o velký krok vpřed, protože inteligentní systém si mnoho dat zjišťuje sám – například se učí chování obyvatel domu a sám si tak dokáže vytvořit schéma, podle kterého reguluje. Do toho je samozřejmě vždy možné zasáhnout a sytém tak upozornit na jakoukoliv změnu v provozu. Díky dalším funkcím jako je geofencing, rozpoznání otevřených oken či nezávislý režim úspory energie také napomáhá dosáhnutí výrazných úspor, konkrétně až do výše 20 % provozních nákladů.

NEA SMART 2.0 rovněž počítá s možností zapojení do inteligentní domácnosti prostřednictvím nejpoužívanějších domácích asistentů, jako je třeba Amazon Alexa, kteří obvykle sdružují do jednoho kompaktního celku všechny možné regulační prvky (osvětlení, vytápění, větrání, žaluzie) i zábavu a multimédia. Kromě řízení pomocí chytrých telefonů a tabletů je pak dostupné i ovládání hlasem.

Prostorový regulátor NEA SMART 2.0 s displejem je k dostání ve dvou barevných variantách – černé a bílé – volitelný je i podsvícený rámeček.

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři