Česká firma Janošík představí na Desingbloku svá okna Paranorma. Foto: JANOŠÍK OKNA-DVEŘE
Technologie / produkty

Paranorma. Posuvná okna abnormálních velikostí propojují domy s krajinou

Posuvná okna, abnormálních velikostí. 1.000 kg, 6x3m, s lehkostí. Vznáší se na energetickém poli. Spojí domy s krajinou v novém měřítku.

JANOŠÍK OKNA-DVEŘE , 24. 9. 2024 / Advertorial

Odsunou se okna i skleněné stěny hmotnosti až 1.000 kilo. Okna velikosti 6 x 3 metrů. Nebo vysoká 5 metrů. Ladně, lehce. Vznášejí se.

Osvobozena od gravitace, od tření. Plují vzduchem. Levitují na magnetickém poli. To je odcloněno pouze na spodní kolejnici.

Foto: Okna osvobozena od gravitace

Okno hmotnosti jedné tuny je nadlehčováno tak, že vynakládáte stejnou sílu na otevření, jako kdyby vážilo 200 kg. Odsunutí okna hmotnosti 500 kg jako 100 kg. Krom možnosti otevření abnormálně velkých oken, se stanou středně těžká mnohem pohodlnější.

proč…

„Chceme žít ve světle. Domy otevřít okolní přírodě. A tak se okna zvětšují, rozpínají přes celé stěny. V zimě a v pochmurnu chrání. S teplým dnem sníme, ať dotykem ruky mizí. Být uvnitř, být venku.”

Okna a dveře Janošík mají dlouholetou tradici. Již v roce 1926 je ve Valašských Příkazech začal vyrábět František Janošík. Krása a čistota valašské přírody rodinu inspiruje dodnes. Vyrábějí proto okna, jež domy nerušeně spojují s krajinou.

Rodinná firma s valašskými kořeny bude i letos součástí festivalu Designblok. V Jízdárně Pražského hradu představí svá okna Paranorma.

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři