Technologie / produkty

Bezdrátové Bluetooth vypínače. Moderní řešení pro novostavby i rekonstrukce

S vypínači Bluetooth Low Energy můžete rozsvítit i telefonem (vpravo design Zoni). Foto: archiv ABB

V současné době, kdy se stále více upřednostňuje minimalistický design a flexibilita v interiérových řešeních, mohou být bezdrátové vypínače ideálním řešením. Ať už pracujete na novostavbě nebo rekonstrukci, bezdrátové technologie vám umožňují instalovat vypínače bez nutnosti složitých elektroinstalačních úprav, což přináší hned několik výhod.

ABB s.r.o , 22. 10. 2024 / Advertorial

Flexibilita umístění bez kompromisů

Bezdrátové vypínače představují řešení v situacích, kdy není možné nebo žádoucí rozvádět kabely. Toho si architekti cení zejména při práci s ušlechtilými materiály jako je kámen, sklo nebo pohledový beton, jež by mohly být při klasické instalaci poškozeny. Díky bezdrátové technologii můžete umístit vypínač přesně tam, kde to vyžaduje funkčnost a design, a to bez jakýchkoli kompromisů. Navíc, pokud je potřeba, lze je umístit i do klasických instalačních krabic nebo vícenásobných rámečků.

Technologie Bluetooth Low Energy (BLE)

Moderní bezdrátové vypínače používají technologii Bluetooth Low Energy (BLE), která eliminuje potřebu baterií a minimalizuje údržbu. Vypínač získává energii pouhým stisknutím tlačítka, které generuje potřebné napětí. Jak již název napovídá, vypínače lze ovládat i mobilním telefonem prostřednictvím aplikace přes Bluetooth. S BLE vypínači můžete kontrolovat různé světelné scény, nastavovat intenzitu či barvu světla, a to vše s intuitivní jednoduchostí.

Foto: Bezdrátové vypínače (BLE) lze jednoduše nalepit prakticky kamkoliv a jsou bezúdržbové a bezbateriové (na obrázku Zoni, matná bílá).

Design a ovládání: Jednoduchost je klíčová

Při navrhování chytrých elektroinstalací je důležité zachovat jednoduchost ovládání a designovou shodu se standardními vypínači a zásuvkami. I při instalaci moderních technologií musí vypínač zůstat srozumitelný a funkční pro každého uživatele, a to včetně hostů. BLE vypínače tyto požadavky splňují.

Chytré vypínače máte pro své projekty k dispozici hned v osmi designových řadách vypínačů a zásuvek ABB: novinka Zoni v matném provedení, osvědčený Levit, metalický Levit M, Future linear, Solo, Solo carat, Busch Axcent s rámečky ze skla, betonu, břidlice a papíru, i nestárnoucí Tango. Takže sladit chytrý vypínač se standardní elektroinstalací není žádný problém.

Prezentace pro klienty

Stačí, když si klient stáhne do svého mobilního telefonu zdarma dostupnou aplikaci Casambi. A protože jsou vypínače dvoutlačítkové, může jedním vypínačem ovládat dvě různá svítidla (zapnout/vypnout) anebo jedno světlo zapínat a vypínat a také měnit intenzitu světla, jeho barvu a vytvářet různé světelné scény k určité příležitosti. Navíc mnohé příznivce designových svítidel z řad vašich klientů potěší univerzálnost vypínačů BLE. Těmito chytrými vypínači totiž mohou ovládat svítidla různých výrobců, například Casambi, Helvar, Vossloh Schwabe, Xitaco Wirepas a dalších. A když si pořídíte jeden takový BLE vypínač do své kanceláře, můžete klientům představit jejich výhody rovnou.

Foto: Bezdrátový a bezbateriový vypínač Zoni v olivové barvě stačí pouze nalepit na zeď.

Ekologické a bezúdržbové řešení

BLE vypínače nejenže nepotřebují baterie, což je činí bezúdržbovými, ale zároveň jsou šetrné k životnímu prostředí. Tato vlastnost osloví jak ekologicky smýšlející klienty, tak ty, kteří hledají dlouhodobá řešení bez dalších zásahů v průběhu užívání.

Funkce mobilní aplikace Casambi

Aplikace Casambi nabízí široké možnosti ovládání mobilním telefonem, včetně:

  • Rozsvícení a zhasínání,
  • Nastavení barev a intenzity osvětlení,
  • Vytváření světelných scén a jejich ukládání,
  • Ovládání více světel současně,
  • Automatické ovládání dle východu a západu slunce,
  • Časovače a kalendáře pro automatizaci osvětlení.

Závěr: Moderní vypínače pro budoucnost

Bezdrátové vypínače s technologií BLE jsou ideální volbou pro architekty a designéry, kteří hledají flexibilní, ekologické a stylové řešení. Nabídněte svým klientům možnost ovládat světla jednoduše ručně i elegantně mobilním telefonem, a povyšte jejich interiéry na novou úroveň technické dokonalosti a komfortu.

  • autor: ABB s.r.o *
  • publikováno: * 22. 10. 2024
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři