Novinky a názory / zprávy

V Humpolci promluví starostové, architekti i občané. Proběhne tu konference Pojďme dělat město (nebo ves)

První konference se konala v roce 2017 ve Žďáře nad Sázavou. Teď to bude v Humpolci. Foto: Pojďme dělat město

Konference Pojďme dělat město (nebo ves) se zaměřuje na menší města a obce a jejím těžištěm jsou konkrétní příklady dobré praxe. Koná se 13. a 14. června v Humpolci a jejím tématem je Zapojování veřejnosti. Zúčastnit se je možné osobně i online.

Pojďme dělat město , 11. 6. 2024

Konference Pojďme dělat město začíná ve čtvrtek 13. června. První den zahájí starosta města Humpolce Petr Machek, zkušený plánovač Petr Návrat a ke konferenci se připojí i městský architekt estonského města Tartu Jiří Tintěra. Dopolední blok pak zakončí sociální geograf Ondřej Šerý s příspěvkem Specifika participace v menších městech a starosta města Litomyšl Daniel Brýdl vystoupí s příspěvkem Dlouhodobé vize vs. realita aneb co se dá stihnout za 4 roky.

Foto: Konference se už konala v několika příkladných městech a obcích. Například v Dolních Břežanech.

Odpoledne je věnované tradičně sérii kratších prezentací dobré praxe. Bude představena tvorba Vize rozvoje Hlásné Třebáně, jako probíhalo Využití budov bývalých kasáren v Josefově (Jaroměř). Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje se podělí o zkušenosti z Transformačního centra Ústeckého kraje. Městská architektka z Řevnic si přichystala příspěvek Městský architekt svědkem projevů občanské společnosti. Účastníci budou moci zjistit, jak vznikala Komunitní galerie PRUH v Boskovicích. Hostitelé se podělí o to, jak vznikala Humpolecká stromovka. Odpolední blok bude zakončen praktickými prezentacemi světelných stožárů a jak se tvoří nálada města a oživuje město městským mobiliářem.



Po večerní výměně zkušeností a networkingu s rautem, o který online účastníci přijdou, bude program pokračovat druhý den již pouze naživo procházkou s místním městským architektem a starostou města po zajímavých realizacích veřejného prostoru v Humpolci nebo paralelním workshopem na téma participace a udržitelnost, který povede Petr Návrat.

  • autor: Pojďme dělat město *
  • publikováno: * 11. 6. 2024
  • zdroj: * Tisková zpráva

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři