Novinky a názory / architektonické soutěže

Na podzim proběhne vyhlášení jubilejního pátého ročníku soutěže Objekt roku ze systémů ALUPROF. Vybrat vítěze můžete i vy

Společnost ALUPROF oznamuje zahájení jubilejního pátého ročníku mezinárodní soutěže Objekt roku ze systémů ALUPROF. Tato soutěž je prestižní událostí ve světě architektury a stavebnictví a jejím cílem je ocenit nejzajímavější budovy postavené s využitím systémů ALUPROF. Jak probíhá?

EARCH.CZ , 7. 8. 2024 / Advertorial

Přihlášky jsou uzavřené. Jak se ale přihlásit příště?

Architektonická studia a nezávislí architekti a architektky z Polska i zahraničí přihlašovali své projekty mezi 1. lednem 2022 a 30. červnem 2024. Přihlášky bylo možné podávat online na webu nebo poštou na sídlo společnosti ALUPROF. Rozhodujícím faktorem pro uzávěrku přihlášek bylo datum poštovního razítka. Nenechte si ujít příští ročník soutěže!

Etapy soutěže

Soutěž probíhá ve třech etapách:

1. První fáze: Organizátoři vyberou padesát projektů, které postoupí do druhé etapy. Výsledky první fáze budou oznámeny do patnácti dnů od uzávěrky na webu soutěže.

2. Druhá fáze: Porota složená z pěti profesionálních architektů předvybere deset finalistů.

3. Třetí fáze: Porota zvolí tři vítězné projekty. Hlavní cenou je 50 000 PLN, druhou cenu získá projekt s odměnou 30 000 PLN a třetí cenu projekt s odměnou 15 000 PLN.

Ocenění internetové veřejnosti

Od 1. července do 16. srpna 2024 mohou internetoví uživatelé hlasovat online na webu soutěže a vybrat nejzajímavější projekt. Architekt, jehož projekt získá nejvíce hlasů, obdrží „ocenění internetové veřejnosti“.

Vyhlášení vítězů

Slavnostní předávání cen proběhne 16. října 2024 v hotelu DoubleTree by Hilton ve Varšavě. Galavečeru bude předcházet mezinárodní konference ze série „Future Builders“, zaměřená na klíčové otázky v architektuře a stavebnictví, kterou povedou renomovaní architekti z Polska i zahraničí.

Seznamte se s porotou pátého ročníku

Porotu jubilejního pátého ročníku soutěže „Objekt roku ze systémů ALUPROF“ tvoří přední architekti a zástupci stavebního sektoru:

- Przemo Łukasik (Medusa Group) - předseda poroty

- Maciej Franta (Franta Group)

- Karol Fiedor (CDF Architekci)

- Bożenna Wawrzyniak-Mańko (RKW Architektur+)

- Elżbieta Dziubak (ALUPROF SA)

- Zbigniew Poraj (nezávislý expert)

Prestižní soutěž s mezinárodním uznáním

Soutěž „Objekt roku ze systémů ALUPROF“ si získala respekt v oboru a je ceněna nejen v Polsku, ale i mezinárodně. V minulých ročnících byly oceněny prestižní budovy jako KTW v Katovicích, Fakulta moderních jazyků a Ústav aplikované lingvistiky Varšavské univerzity, hotel Nobu Varšava, komplex pivovarů ve Varšavě, Cedet, Green2day ve Vratislavi, Sara Kulturhus ve švédském Skellefteå a Dock 72 v Brooklyn Navy Yard.

Elżbieta Dziubak, hlavní architektka ALUPROF SA a členka poroty, uvedla: „Statut soutěže potvrzuje stále rostoucí počet přihlášených budov z Polska i zahraničí. V roce 2022 jich bylo více než 200. Mnoho z nich jsou skutečné skvosty současné architektury, které nejenže okouzlují svým designem a funkčností, ale také získaly významné mezinárodní ceny.“

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 7. 8. 2024
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři