Společnost Ravak bude součástí festivalu designu a módy Designblok. Expozici navrhlo duo Vrtiška & Žák. Foto: Kristýna Hrabětová
Novinky a názory / zprávy

Na Designbloku vzniklo koloseum – z nových umyvadel Ravak

Firmy se už aktivně připravují na prezentaci svých nových produktů. Tradičně tak dělají na podzim u příležitosti festivalu designu a módy Designblok. Svá nová umyvadla na něm představí taky Ravak, navrhlo je pro ně duo Vrtiška & Žák a budou součástí nápadité expozice.

Ravak , 2. 10. 2024 / Advertorial

Jako základní stavební kámen expozice Ravak na Designbloku 2024 využili art direktoři Roman Vrtiška a Vladimír Žák svá nová umyvadla LITE vyrobená z litého mramoru. Z více než sedmdesáti kusů této série sestavili objekt připomínající římské Koloseum. Expozice s názvem CoLITEseum umožňuje prohlédnout si umyvadla ze všech stran a je navržena s ohledem na udržitelnost tak, aby se vystavené produkty daly následně použít obvyklým způsobem – po skončení výstavy najdou místo v koupelnách uživatelů.

Foto: Umyvadlo LITE od RAVAK navržené Romanem Vrtiškou a Vladimírem Žákem

Nová série umyvadel a nábytku dostala název LITE pro svou vizuální lehkost a zahrnuje třicet různých modelů odlišných nejen rozměry, ale i orientací mycího prostoru. „Vycházeli jsme z potřeby propojení umyvadel s nábytkem. Zákazníci poptávají jednoduché a cenově dostupné skříňky, z toho nám vykrystalizoval rovný vnější tvar umyvadla. Litý mramor vybízel k vymodelování precizní hrany a dokonale rovných ploch, tedy detailů, které by při použití jiného materiálu nebyly dosažitelné,“ vysvětluje za dvojici autorů Roman Vrtiška.

Foto: Mělce tvarovaná stopa ve čtvercovém nebo obdélníkovém umyvadle má tvar otisku obřího palce.

Výsledkem je atraktivní prolnutí pravoúhlých linií s organickým vnitřním tvarem samotného mycího prostoru. „Jako by se do rovné plochy umyvadla otiskl obří palec, který zanechal měkce tvarovanou stopu ve čtverci či obdélníku,“ vysvětluje spoluautor Vladimír Žák. Atraktivní kontrast mezi „tvrdým“ a „měkkým“ tvaroslovím jasně definuje identitu celé kolekce LITE.

Série LITE přichází na trh v mnoha rozměrových a funkčních modifikacích. Umyvadla Ravak nabízí s i bez odkládací plochy, jako symetrická nebo v levém či v pravém provedení i jako dvojumyvadla. Sérii doplňuje stejně komplexní série nábytku, v samonosné či závěsné podobě, s otevřeným či uzavřeným úložným systémem a v několika barvách, kromě bílé a černé i v barvě Deepsea Blue, Grey Green či Alabaster Pink.

  • autor: Ravak *
  • publikováno: * 2. 10. 2024
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři