design / Produktový design

Moderní pojetí páčkových vypínačů NEXA z tradičních materiálů

Dvojpáčkový vypínač NEXA se skleněným rámečkem v černé barvě Foto: OBZOR

Spojení minimalistického kulatého rámečku se sklem, anebo masivním dřevem, ale i různé barevné možnosti a k tomu funkčnost páčkového ovládání. To je nová kolekce domovních vypínačů a zásuvek NEXA, kterou představuje OBZOR Zlín.

OBZOR , 4. 7. 2024 / Advertorial

Jednolitý kulatý panel s páčkovým ovládáním a ergonomickým designem – to jsou hlavní charakteristiky novinkové kolekce domovních vypínačů NEXA. „Vznik nové kolekce NEXA inicioval zájem o páčkové vypínače se skleněným rámečkem. Inspirovali jsme se u našich vypínačů RETRO s páčkovým ovládáním, ale vdechli jsme jim subtilnější vzhled, který po nás u vypínačů vyžadují architekti,“ popisuje Ing. Martina Obadalová, vedoucí marketingového oddělení společnosti OBZOR Zlín, českého výrobce domovní elektroinstalace, a pokračuje: „Absencí středového krytu a použitím tenčí, ale stále pevné konstrukce jsme dosáhli minimalističtějšího a čistšího vzhledu. Liší se i ve velikosti a síle rámečku – oproti původní tloušťce 13,5 milimetrům u RETRA má rámeček NEXA osm milimetrů.“

Rámeček je ze skla v praktické černé a bílé barvě, anebo naopak v masivním dřevěném provedení v dekoru javoru a světlého či tmavého dubu.

Foto: Jednopáčkový vypínač NEXA v dřevěném provedení (dub)

Vypínače lze vybavit jednou nebo dvěma kovovými páčkami. Páčky, umístěné uprostřed vypínače, lze použít ve třech barevných provedeních – černá, bílá a patinová. Spojením nadčasových materiálů dřeva, skla a kovu přináší kolekce NEXA kombinaci tradičního řemesla s prvotřídním designem.

Řada NEXA navíc umožňuje pohledově sladit veškerou elektroinstalaci v domácnosti, nejen klasické vypínače a zásuvky. V sortimentu najdete i žaluziové ovladače nebo komunikační zásuvky, které zahrnují USB, HDMI, TV a SAT.

  • autor: OBZOR *
  • publikováno: * 4. 7. 2024
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři