Domovní elektroinstalace z nabídky společnosti OBZOR Zlín vsází na decentní design a maximální jednoduchost. Foto: OBZOR
design / Interiérový design

Designové páčkové vypínače VECTIS: Jednoduchost v doprovodu široké variability

Hliníkový panel ve trojím tvarovém provedení, atypické páčkové ovládání, široká paleta barevných i kovových odstínů. Kolekce domovní elektroinstalace VECTIS ze sortimentní nabídky OBZOR Zlín vsází na decentní design a maximální jednoduchost, která se odráží i ve způsobu jejich montáže.

OBZOR , 6. 6. 2024 / Advertorial

V minulosti poměrně běžný, dnes však téměř zapomenutý typ ovládání domovní elektroinstalace. Ideu pro opětovný vznik páčkou ovládaných vypínačů inicioval zájem ze zahraničí. Výsledkem je kolekce domovních vypínačů VECTIS, jejíž vzhled klade důraz na prostou eleganci, a proto se představuje pouze v tenkém panelu z masivního hliníku. „Jednoduchý hliníkový panel nabízí strohé hranaté linie v základní variantě SQUARE, oblé křivky v kulaté variantě ROUND a nově také kombinaci obojího – variantu CUBE hranatého tvaru se zaoblenými rohy,“ vyjmenovává tvarové možnosti kolekce VECTIS Ing. Martina Obadalová, vedoucí marketingu společnosti OBZOR Zlín. Panely všech tří tvarů navíc umožňují až čtyřnásobné provedení ve vodorovném i svislém řazení, do nichž lze sdružovat nejen vypínače různého řazení a zásuvky, ale také ostatní přístroje dostupné v této kolekci, jako žaluziový ovladač či komunikační zásuvky.

Foto: Vypínače a zásuvky OBZOR jsou oblíbené u architektů. Ve své vršovické realizaci je použilo například studio Reaktor.

Díky široké paletě povrchů se řada VECTIS snadno přizpůsobí jakémukoli stylu i barevnému ladění interiéru. Zahrnuje totiž nejen základní matnou bílou a černou barvu, ale panely lze lakovat odstíny NCS a RAL. Nabízí také provedení broušených variant v odstínech titan, hliník, zlato, měď a hnědá, až po corten a různé druhy patiny. Ovládací páčky vyrobené ze zinku s komaxitovou úpravou lze pak vybírat z celkem pěti barev, přičemž různé varianty nabízí i kryty zásuvek. Tím kolekce umožňuje širokou variabilitu různých barevných kombinací.

Kromě decentního vzhledu charakterizuje pohledové panely VECTIS také přelomový, zcela jednoduchý způsob montáže. Jsou totiž magnetické, na přístroj je tedy stačí jednoduše nasadit, vše bez potřeby použití šroubovacích nástrojů a jakéhokoli spojovacího materiálu.

  • autor: OBZOR *
  • publikováno: * 6. 6. 2024
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři