Nový interiér kanceláří Accolade doplněný o dekorativní svítidla od Light Works Foto: Tomáš Slavík
Architektura / administrativní stavby

Světelné umění v nových kancelářích Accolade

Kvalita pracovního prostředí je dnes klíčovým požadavkem se stále se zvyšujícími standarty. Design a vybavení kanceláří by mělo zohledňovat technologický vývoj, materiálové inovace a dbát na kvalitu vzduchu, hladinu hluku nebo správné osvětlení.

LIGHT WORKS s.r.o. , 11. 6. 2024 / Advertorial

Trendem dobrých a kvalitních kanceláří se zabývá studio Perspektiv, které se stalo vítězem sedmého ročníku kanceláře roku v kategorii Inovativní kanceláře.

Architekti ze studia Perspektiv navrhli optimální řešení osvětlení v nových kancelářích mezinárodní společnosti Accolade, přičemž realizaci osvětlení zajistili odborníci z LIGHT WORKS.

Foto: Svítidla Djembé od Light Works

Nový koncept kanceláří Accolade

Otevřený koncept prostoru nových kanceláří mezinárodní společnosti Accolade je založen na transparentnosti a podpoře komunikace mezi zaměstnanci. Design interiéru kombinuje industriální prvky, jako je odhalený beton a otevřené stropy, s neutrální paletou barev, kterou oživují barevné akcenty vycházející z brand manuálu společnosti.

Vzhledem k tomu, že si společnost Accolade zakládá na tom, aby pracovní týmy měly vše, co potřebují pro práci v kanceláři, je zajištění technologického a audiovizuálního zážitku klíčové, což vedlo k integraci špičkových nástrojů a zařízení v celém kancelářském prostoru. Patří k tomu i zajištění správného osvětlení kancelářských a relaxačních prostor.

Foto: Svítidlo In the Tube 360° od Light Works na recepci Accolade

Relax pod zvuky světla

Bubny, které obrazně řečeno reprodukují zvuky světla a vytvářejí fascinující světelné kompozice, instalovali architekti v jídelní a relaxační části kanceláří. Zaměstnanci si tak mohou vychutnat oběd pod závěsnými svítidly Djembé, navrženými designérem Joanem Gasparem pro katalánskou značku Marset.

Vnější plášť svítidla připomíná texturu kamene a vyvolává dojem impozantní hmotnosti, která je umocněna jejich objemem. Kontrastem k tomu je vnitřní část „bubnu“ hladce bílá, což umožňuje dokonalé odrážení světla. Architekti využili několik závěsných svítidel Djembé k vytvoření oslnivého designového prvku, který přináší nepřekonatelnou kvalitu světla a jedinečnou atmosféru do kancelářských prostor.

Industriální sofistikovanost

Závěsné industriální svítidlo In the Tube 360° od francouzského výrobce DCW éditions je skutečně jedinečné. Své jméno nese díky specifickému světelnému zdroji, který vyzařuje světlo v úhlu 360° kolem sebe. Tento zajímavý světelný efekt přivítá návštěvníky už na recepci Accolade a okamžitě navodí příjemnou atmosféru, což považovali architekti ze studia Perspektiv jako primární cíl.

Designér Dominique Perrault měl za cíl zjemnit surovou sílu industriálního stylu a přefiltrovat světlo do něčeho promyšleného. Výsledkem je sofistikované osvětlení, kde industriální prvky přirozeně pronikají do světa designu, čímž vytvářejí harmonický a elegantní prostor.

Designové osvětlené je doplňkem k celkovému světelnému řešení, které zajišťují technická svítidla od českého výrobce Halla.

V nových kancelářích Accolade se podařilo vytvořit osvěžující a příjemnou atmosféru, kde zaměstnanci mohou pracovat v moderním prostředí s hi-tech vybavením, korunovaným jedinečným designem a architekturou.

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři