Leštěné hliníkové stoly s nohami ve tvaru C a deskami v barvě Designer White. Díky kolečkům je pojízdný. Foto: Wiesner-Hager
Architektura / administrativní stavby

Spolu u kancelářského stolu. Kanceláře se mění v místa ke spolupráci a setkávání

Lidé často pracují z domova a do společné kanceláře chodí spíše na porady a za sdílením. Kanceláře musí být flexibilní a variabilní.

EARCH.CZ , 11. 10. 2024 / Advertorial

Změna trendů kancelářských prostor

Výrazný nárůst práce z domova přiměl firmy, aby své kancelářské prostory začaly tomuto trendu přizpůsobovat. Stále častěji jsou navrhovány nejen jako místo pro práci za stolem, ale také jako prostor pro spolupráci, setkávání a sdílení.

V posledních pár letech dochází v důsledku pandemie ke změnám využití pracovních prostor. Kanceláře ještě více fungují především pro společné porady, konference a spolupráci, což logicky vyžaduje nové uzpůsobení nábytku, i jeho variabilitu.

 
Foto: Prostor pro spolupráci a sdílení.

Flexibilní uspořádání

Firmy ve spolupráci s architekty i designéry hledají nová řešení, jak kancelářské prostory zefektivnit. Důležitá je variabilita, funkčnost i pohodlí, a nábytek, který tuto rychlou přeměnu prostoru umožní. Kancelářský mobiliář, který lze snadno složit, skladovat, lehce přemístit, či kombinovat podle aktuální potřeby.

Stejným zadáním se zabýval také německý návrhář, působící od roku 2002 ve Švýcarsku – Andreas Krob. Jeho hlavním smyslem pro tvoření kvalitního designu byla především funkčnost v prostoru, kvalita a ergonomie. Pro Wiesner–Hager proto navrhl flexibilní stůl skill, který tyto požadavky splňuje. Díky jeho flexibilitě se snižuje potřeba dalšího nábytku a přispívá tak k ideálnímu prostorovému řešení.

Stůl skill je elegantní, a ačkoliv působí lehce, je díky materiálům, z kterých je vyrobený, velmi odolný. Nabízen je ve třech různých řadách, stejný design však zajistí dokonalý jednotný vzhled v celém pracovním prostředí.

Foto: Stůl Skill se vyznačuje elegantním designem a navzdory tomu, že působí subtilně, je velmi odolný.

Flexibilita, manipulace, i možnost skladování a kombinování do větších konferenčních celků

Pokud je potřeba stoly rychle přestavět, například při workshopech nebo při schůzích, ideální je v tomto případě mobilní stůl skill s výklopnou deskou. Je pojízdný, což umožňuje jeho snadnou manipulaci. V okamžiku, kdy je potřeba stůl rychle uklidit, se výklopná deska díky patentovému zaklápěcímu mechanismu, který je opatřen plynovým pístem pro bezpečné a měkké překlopení desky, jednoduše sklopí a jednotlivé stoly se “zaparkují” těsně k sobě. Tím se ušetří místo. Při tvoření jakékoliv potřebné sestavy, jsou k dispozici v každém rohu stolu spojovače, které dovolí příčné i podélné spojování a zajistí spojení stolů v jednotné úrovni.

Ve stejném elegantním a jednoduchém designu Andrease Kroba jsou k dispozici také konferenční stoly s pevnými základními rámy a velkými formáty stolové desky. Vhodné jsou především pro zasedací místnosti, kde se počítá se statickým uspořádáním. Pro potřebu připojení notebooků jsou vybavené zakrytým systémem vedení kabelů s jednoduchým zásuvným modulem, umístěným pod úrovní stolu. Široká nabídka formátů desek, od kruhových, přes čtvercové, obdélníkové, až po tvar člunu, uspokojí jakýkoliv požadavek.

Foto: Stůl skill umožňuje velké množství stolových konfigurací.

Je libo sezení u kulatého stolu?

Je vás v týmu více, ale chcete sedět v kruhu, nebo s ohledem na prostor potřebuje spíše stůl oválný? Či chcete sedět v kruhu, ale není vás tolik? Různorodost a nepřeberné množství variant umožňuje modulární stůl skill. Tento flexibilní systém, dostupný v mnoha různých formátech, umožňuje spojit na jediném rámu dvě pracovní desky. Díky tomu lze rychle a bez jakýchkoli nástrojů sestavit nejrůznější prostorové rozmístění stolu. Přitom každý se dá použít i samostatně.

Materiály

Atraktivní vzhled dávají stolům skill vysoce kvalitní materiály. Kovová povrchová úprava a ušlechtilá dýha dokáží navodit pocit pohody: výběr dýhy v přírodních barvách lze na přání povrchově upravit přírodním olejem na dřevo, který neobsahuje škodlivé látky, a zároveň je šetrný k životnímu prostředí. Zároveň zvýrazní kresbu dřeva a kresbu dýhy.

Stoly skill odpovídají na rostoucí poptávku po dynamicky se rozvíjejících variabilních pracovních prostorách. Nabízí žádanou přizpůsobivost a díky snadnému skladování, modulárnímu využití a elegantnímu designu umožňují vytvářit praktické i příjemné pracovní prostředí.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 11. 10. 2024
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři