Perfect Canteen představuje moderní gastro provoz uvnitř zelené budovy
Na místě bývalého brownfieldu továrny Walter na Praze 5 vznikla před pár lety nová organicky tvarovaná administrativní budova podle návrhu kanceláře Jakub Cígler architekti. Právě v ní se nachází také jedna z poboček sítě restaurací Perfect Canteen známého českého šéfkuchaře Filipa Sajlera.
EARCH.CZ , 27. 4. 2020
Úsporná a ekologická budova
Aviatica představuje budovou s nejvyšším možným standardem daným typem použitých materiálů, kvalitou zpracování interiérových prvků a využitím nejefektivnějších technologií. Nejen pro úspornost a ekologičnost provozu získala Aviatica zelenou certifikaci ve stupni LEED Gold. Na běžný provoz budova využívá z velké části dešťovou vodu, pro certifikaci byla důležitá důsledná rekuperace energií ale také fakt, že budova je v docházkové vzdálenosti od metra i zastávek autobusů, což umožňuje nájemcům v maximální míře využívat MHD. Kdo využije možnost vlastního ekologického pohonu a přijede na kole, má zde k dispozici dokonce i sprchy a šatny. Poté může svůj den odstartovat zaslouženou snídaní v restauraci Perfect Canteen Aviatica.
Více k tématu
Kámen, dřevo a nerez v hlavní roli
Designová firemní restaurace s kavárnou má kapacitu 200 míst k sezení; dalších 50 míst nabízí také vzdušná venkovní piazza otevřená od jara do podzimu. Řešení interiéru restaurace si vzali pod křídla architekti z ateliéru Basepoint. Podařilo se jim zachovat moderní ráz budovy a dodržet i ekologický standard díky použitým materiálům. Svůj návrh koncipovali autoři tak, aby byl interiér originální, ale současně i praktický pro každodenní požadovaný provoz restaurace. Snahou architektů bylo vytvořit nadčasový design, který se vyznačuje elegancí a snoubením moderního stylu s historií.
Hlavní roli v celkovém konceptu interiéru hraje dřevo, kámen a nerez, tedy materiály s dlouhou životností, které vydrží náročný provoz firemní restaurace. Gastro pulty jsou vyrobené z vysoce odolného tvrzeného kamene TechniStone®, který zaručuje dlouho životnost a snadnou údržbu těchto vůbec nejvytíženějších ploch v celé restauraci. Interiéru dominují tmavé plochy stěn i pultů. Povrchy v tmavých odstínech šedé a černé kontrastují s mobilářem, jenž autoři vybrali ve světlém dřevě. Jemný barevný akcent dodávají designová svítidla v červené barvě. Jednoduchost řešení celého prostoru, čistota detailů i kvalita použitých materiálů nechávají vyniknout podávané kuchyni jako takové.
Tento článek vznikl za podpory společnosti Technistone.
Společnost Technistone patří k celosvětově uznávaným a úspěšným výrobcům tvrzeného kamene. Svoji pozici získal především díky mnohaletým zkušenostem v oboru. Základem materiálu TechniStone® jsou ve více než 90 % přírodní suroviny v podobě nejrůznějších písků, jemných až hrubých frakcí křemene či žuly. Vývoj nových barev reflektuje aktuální designové trendy, zákaznické preference lokálních odbytišť, ale z velké části je inspirován pestrou a živelnou tváří přírody. Její krása zachycena do vysoce odolných velkoformátových desek přináší harmonii i pocit luxusu. TechniStone® je materiál vyrobený lidmi pro lidi, pro své vlastnosti je vyhledáván profesionály z celého světa a nabízí široké použití v soukromých i komerčních projektech. Nejčastěji se tvrzený kámen TechniStone® využívá pro výrobu kuchyňských pracovních desek, koupelnových desek a obkladů. Dále je výborným materiálem pro dlažbu, schodiště, stoly, bary, recepce a designové dekorativní prvky interiéru
- Ateliér: basepoint
- Země: Česká republika
- Město: Praha
- Realizace: 2016