Mozaika KitKat od společnosti The Mosaic Factory dodá interiéru pocit luxusu a elegance. Foto: Karakter Ontwerp
Architektura / interiér

Mozaika KitKat, která dodá pocit klidu i luxus

Velmi populární mezi architekty a designéry se v poslední době stala mozaika evokující svým tvarem známou sušenku KitKat, po které převzala také své jméno. Navrhla ji The Mosaic Factory ve spolupráci se známým holandským designérem Osirisem Hertmanem.

EARCH.CZ , 25. 9. 2024 / Advertorial

Mozaika KitKat upoutá nejen svým tvarem, ale také barevností. Její živé glazury, stejně jako nenápadné odstíny, uspokojí požadavky jakéhokoliv interiéru. Právě s originálními mozaikovými mixy v tmavých tónech antracitové, ebenové a turmalínové černé přišel designér Osiris Hertman. 

Foto: Mozaika KitKat dokáže být ve správné kombinaci dominantním prvkem v interiéru.

V mozaice kombinuje různé tmavé tóny spolu s matnými a lesklými povrchy, které prostor povznášení na designový zážitek a jak sám zmiňuje, dokáží vyvolat pocit klidu: „Použití černých tónů přírody, jako je dřevěné uhlí, eben nebo černý turmalín ve vašich interiérech, vám poskytne klid stejně jako příroda sama.“

Foto: Kombinace matné a lesklé glazury celou mozaiku ještě více oživí.

Široké možnosti využití v moderním interiérovém designu

Správně zvolená pokládka dokáže využít možnosti mozaiky naplno. Její výhodou je flexibilita. Pokud se položí na svislo, je dobře ohebná a uplatní se na zakřivených a oblých plochách jako jsou bary, kuchyňské ostrůvky, sloupy ale i obklady ve sprchových koutech nebo třeba obložení krbu.

Foto: Skvěle se hodí také například na obložení krbu.

Instalaci usnadňuje také formát (30x30cm), na kterém jsou jednotlivé díly dodávány. S mozaikou se tedy pracuje podobně jako s klasickým obkladem.

Kreativita i díky spárám

Kreativně pracovat se dá také s barvou spárovací hmoty, která dokáže mozaiku ještě více povznést. V tomto typu obkladu je hodně spár, proto je důležité nad její barvou přemýšlet a ujasnit si, jaké má být výsledné barevné vyznění. Výhodou je, že je možné si vhodný odstín spárovací hmoty vyzkoušet v simulátoru na webu výrobce.

Foto: Vhodná kombinace mozaiky a spárovací hmoty ovlivní konečný vzhled mozaiky.

I přes vyšší pořizovací cenu se investice do této mozaiky vyplatí, protože poutavého efektu lze docílit i na menší ploše.

Konečně tato mozaika přináší nejen vizuální efekt, ale také dlouhou životnost a praktickou hodnotu. Kombinace různých formátů, tvarů a barev umožňuje maximální flexibilitu při návrhu a vytváří unikátní prostor, který působí nejen estetickým dojmem, ale je také funkční.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 25. 9. 2024
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři