Pavilion O od Kettal v showroomu Konsepti v pražských Holešovicích Foto: Radek Úlehla
Architektura / administrativní stavby

Modulární kanceláře, které si můžete měnit podle potřeby – kdykoliv

Sháníte řešení kanceláří pro firmu, jejíž potřeby pro pracovní prostor se neustále mění? Španělská firma s designovým vybavením nabízí řešení – ukryté je v modularitě.

Konsepti , 27. 8. 2024 / Advertorial

Původně to byly systémy navržené pro venkovní prostředí – v designových přístřešcích se dá relaxovat, scházet se, i pracovat. Jsou to takové moderní modulární útulny. Španělská společnost Kettal, která za pavilony stojí, jejich variabilitu stále rozšiřuje. Systémy, které byly původně určené hlavně ven, se teď přesouvají také do interiérů.

Produkt Kettal s názvem Pavilion O je například specializovaně navržen jako adaptibilní prostor do kanceláří. Umožňuje vytvořit otevřené zóny pro spolupráci, uzavřené zasedací místnosti, ale i recepce nebo pohodlné lounge zóny.

Foto: Společně se v Pavilion O lze setkávat například tímto způsobem.

Pavilion O je schopný zformovat tolik prostorů různých funkcí a velikostí díky tomu, že je modulární. Umožňuje taky přizpůsobit dispozice tak, aby odpovídaly aktuálnímu počtu zaměstnanců, velikosti týmů nebo specifickým funkčním požadavkům. Pavilion O je tedy vhodný, když hledáte řešení pro soukromou pracovní buňku pro jednoho člověka, ale i jednací místnost, do které se má vejít na deset lidí.

Nakonfigurovat lze téměř cokoliv. Základní jednotkou systému je tzv. „Phone Booth“, tedy „telefonní budka“ která je dostupná ve třech velikostech – S, L a XL. „Budky“ se k sobě dají skládat a tvořit tak různorodé kompozice.

Foto: Pavilion O je schopný zformovat tolik prostorů různých funkcí a velikostí díky tomu, že je modulární.

Stavebním prvkem Pavilion O je lehká, ale pevná hliníková konstrukce. Nabízí jak vysokou odolnost, tak zároveň snadnou manipulaci, což usnadňuje instalaci a případné úpravy. Konstrukci lze doplnit různými materiály – od skla přes dřevo až po různé druhy čalounění. Tím se otevírá široká škála možností pro přizpůsobení vzhledu i funkčnosti prostoru, ať už jde o zajištění soukromí, akustiky nebo vizuální identity firmy.

Pavilion O nabízí nejen flexibilitu v prvotním uspořádání prostoru, ale i snadnou a opakovatelnou přestavitelnost. Díky patentovanému mechanismu Click & Work je možné jednotlivé moduly rychle instalovat a demontovat, bez nutnosti speciálního nářadí, v řádu hodin. Pokud se pracovní tým rozšíří nebo se změní jeho potřeby, není to problém, prostředí s Paviliony O se dá snadno aktualizovat.

Foto: Velkou výhodou systému je, že se dá opakovatelně přestavovat.

Pokud o pořízení systému do kanceláře uvažujete, je možné se na něj zajít osobně podívat. V České republice ho má vystavený firma Konsepti ve svém showroomu s designovým nábytkem v pražských Holešovicích. Jak si systém nakonfigurovat co nejlépe vašim požadavkům vám zde rádi poradí. Sami Pavilion O totiž využívají pro účely zasedací místnosti.

„Flexibilita a rozmanitost pracovního prostoru je jedním z trendujících směrů v zařizování kancelářských interiérů. Na tom nese svůj značný podíl covid, který celosvětově ovlivnil způsob práce a obecně naše trávení času v práci. U nás v Konsepti dbáme na to, aby pracovní prostředí bylo funkční, esteticky přívětivé a zároveň bralo maximální ohled na potřeby našich zaměstnanců. Hledali jsem něco, co bude dostatečně tvárné a bude splňovat podstatu kancelářské struktury,” říká Šimon Opekar, Head of Sales Konsepti CZ/SK.

  • autor: Konsepti *
  • publikováno: * 27. 8. 2024
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři