Architektura / interiér

Každý hotel potřebuje svůj klenot – WELLNESS

Česká firma Aquamarine Spa realizuje wellness produkty jako sauny, vířivky nebo bazény. Foto: Aquamarine Spa

Několik příběhů – jedno však mají společné. Velice zaměstnaný businessman potřebuje přenocovat na své firemní cestě a kvalitní oddych před důležitou schůzkou je pro něj zásadní. Parta kamarádek, která hledá útěk od domácích povinností a potřebuje zrelaxovat tělo i duši. Zamilovaný pár, který touží po romantické chvíli ve dvou, za doprovodu sklenky šampaňského a bublinek. Podle čeho si každý z nich nejspíš vybere hotel, který jim má, byť na pouhý den nabídnout dokonalé útočiště? Hned vedle ceny jednoznačně vítězí WELLNESS.

Aquamarine Spa , 16. 9. 2024 / Advertorial

Touha po odpočinku od hektických dnů a stále vzrůstající chtíč po zdravém životním stylu dovádí čím dál více klientů k rozhodnutí, aby při výběru hotelu zvolili v drtivé většině ten, který kromě několika hvězd a bohaté snídaně nabídne i dokonalý únik od reality a s blahodárným účinkem navrch, a sice spa centrum.

V posledních letech se tak hotely předhání ve vzniku nejrůznějších wellness procedur a produktů, aby dokázaly udržet krok s konkurencí na trhu a nabídly klientům i něco navíc. A není divu, podle čísel nároky na kvalitní ubytování u budoucích hostů prudce stoupají. Celých 85 % z nich při výběru hotelu usuzuje na základě wellness a jeho rozmanité nabídky.

Foto: Až 85 % klientů vybírá hotel na základě wellness a jeho rozmanité nabídky.

Povzneste wellness na vyšší úroveň nezvyklým designem

Že lidskému oku lahodí vizuálně zajímavé až nevšední věci není žádná novinka. Takovou klasickou vířivku, bazén nebo saunu si umí představit každý. Ale povznést každý jeden produkt na úroveň, aby si ho host hned na první dobrou vybavil i s detaily, to není samozřejmostí. Přesto jen stačí být originální a nebát se odlišnosti.

Představte si takové wellness v Kovárně Frýdštejn, které hned při vstupu svým dojmem slíbí nezapomenutelný zážitek. Na první pohled oslní svým designovým provedením, ve kterém se snoubí surovost přírodních materiálů od kamene až po dřevo, společně s jemností květin a nespočtu barevného osvětlení, které rozproudí lidskou fantazii všemi směry.

Klient si z onoho místa neodnese jen očištěnou mysl a vyhřáté tělo ze sauny. Odejde se zážitkem, pocitem touhy, že v podobném ráji rozhodně nebyl naposled. Pokud vás zajímá, jaká továrna na design za takový skvost zodpovídá, bavíme se o známé české společnosti Imaginox.

Wellness v olomoucké Omeze zase může inspirovat oblíbeným a v poslední době stále častěji využívaným ledovačem. Nespokojí se host s pouhým ledovým bazénkem? V tom případě si může cestou z rozpálené sauny pro ochlazení nabrat celý kus ledu a rozprostřít si ho po rozpáleném těle. Právě to mohou být přidané hodnoty, na kterých závisí stabilní návštěvnost a spokojená klientela.

Foto: Hosté wellness oceňují mimo jiné zdravotní účinky nabízených procedur.

Zdravotní účinky wellness jako skvělý bonus

Že se i v cizím prostředí všichni toužíme cítit jako doma a při nejlepším si navrch užít i nabízený komfort a relax, o tom není pochyb. Kromě oázy zaručeného klidu ale také hosté ocení i zdravotní účinky nabízených procedur. K tomu výborně dopomůže třeba vcelku nová oblíbenkyně v saunovém světě – solná sauna.

Inhalace solných par totiž působí protizánětlivě na dýchací cesty a plíce a dokáže potlačit alergické projevy. Saunu navíc ocení i lidé s atopickými ekzémy nebo s akné. Mezi nejčastější požadavky hostů pak patří další druhy saun, mezi nimiž jednoznačně vede finská, dále nerezové bazény, jacuzzi nebo velmi oblíbený kneippův chodník.

Zaměřte se na detail

Při budování wellness jsou produkty jako sauna, vířivka nebo bazény samozřejmostí. Proč ale hostům nevytvořit příjemný zážitek třeba nevšední zážitkovou sprchou. Klasická sprcha bývá často nepovšimnuta. Klienti ji berou jako naprostou samozřejmost, když se potřebují opláchnout po náročném saunovém ceremoniálu.

Prim pak mohou hrát i jednotlivé maličkosti. Intimní osvětlení, hvězdné nebe, to vše pozvedne wellness o laťku výše.Celkově vzato, dokonale strávený čas ve wellness už se dávno nemusí rovnat jen zaměřeným spa centrům. A pokud stojíte o neobvyklé a kvalitní designové produkty, zaměřte se třeba na firmu složenou ze zlatých českých ručiček – Aquamarine Spa. I hotel může zářit.

  • autor: Aquamarine Spa *
  • publikováno: * 16. 9. 2024
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři