Architektura / veřejný prostor a urbanismus

Jak využít venkovní prostor na maximum? Řešení má jméno Ypsilon

Modulární systém řady Y od Egoé posunuje dosavadní hranice využití venkovního prostoru. (na obrázku řada Bike) Foto: EGOÉ

Kuchyň, která nepotřebuje digestoř. Kancelář, v níž nikdy nebude dusno. Učebna, u které děti nemají nutkání jít ven. Protože už tam jsou… Modulární systém řady Y od Egoé posunuje dosavadní hranice využití venkovního prostoru. Základním prvkem jsou kostky, které lze libovolně spojovat a osazovat doplňky a funkčním příslušenstvím.

EGOÉ , 21. 6. 2024 / Advertorial

Modulární systém Y začal svou kariéru s ambicí proměnit zahradu na další pokoj. Nabídnout komfort a zázemí interiéru a zároveň přidat emoci z pobytu venku. Postupně vznikly sestavy pro venkovní kuchyň, jídelnu nebo odpočinek – a to včetně závěsné postele. Po vyřešení privátních zahrad prošly moduly posilovací kúrou pro větší odolnost a zamířily do veřejných prostor – jako odpočívky k benzinovým pumpám, do parků nebo k cyklostezkám.

Aktuálně je systém rozdělen do sedmi řad podle místa určení a způsobu využití. Základem je vždy rám s půdorysnými rozměry 2 165 × 2 165 milimetrů a výškou 2 400 milimetrů. Dodává se v dřevěném či ocelovém provedení. Unikátní spojky umožňují pevné sestavování variant z více modulů. Pro všechny řady jsou vyvinuty doplňky v podobě zastřešení, zástěn nebo podlah a funkční příslušenství. Více informací k systému na www.egoe-life.eu.

Public

Autem, pěšky, na kole. Nebo na lodi či lyžích. Ať už volíte jakoukoliv cestu, očekáváte od ní zážitek. A k tomu patří odpočinek. Kdo chce jet, musí občas zastavit. Třeba v koste Public.

Základem je kostka. Tvarově čisté a jednoduché řešení, které si říká o instalaci doplňků či spojování jednotlivých modulů. Kostky tak mohou hrát více rolí. A když je postavíme z bytelných materiálů, vybavíme odolným mobiliářem a přidáme doplňky, je na světě univerzální odpočinkové místo pro veřejný prostor.

Foto: Modulární řada Public představuje univerzální odpočinkové místo.

Market

Maximální komfort, tvarová jednoduchost, nevtíravost. Řada Market může sloužit samostatně na jednom místě nebo vytvořit celou prodejní pasáž na tradičních trzích a kulturních akcích. Je navržen a vyroben tak, aby snášel přemisťování během sezony.

Základem jsou dvě kostky, vytvářející pevný svařenec s obdélníkovým půdorysem. Na horní hraně jsou transportní oka. Stěny jsou z voděodolné překližky, fasádu tvoří lamelový rošt. Výdejní okno je opatřeno výklopným pultem a stíněním, které lze po uzavření vzájemně uzamknout.

Gallery

Výstava nebo prezentace. K tomu chill out zóna, prostor pro občerstvení nebo jednání. Z kostek dokážeme sestavit výstavní a informační systém na míru. Lze instalovat kdekoliv, stejně jednoduchá je i jeho demontáž, úprava a využití k jinému účelu.

Sestavu lze doplňovat na sebe navazujícími stěnami, které slouží jako nosiče informačních panelů. Pro uzpůsobení konkrétnímu účelu lze celý set snadno dotvořit standardními doplňky.

Foto: Z kostek dokáže EGOÉ sestavit i výstavní a informační systém na míru.

School

Učebny, místa pro setkávání o přestávkách nebo zázemí pro aktivní odpočinek. To vše na školní zahradě. Kombinací doplňků a outdoor nábytku lze vytvořit konfiguraci pro každou situaci. Vzdělávání v kostce má své kouzlo.

Kostky jsou tvořeny z dřevěných hranolů a hliníkových spojek. Snadno tak lze vytvořit libovolný půdorys. Na výběr je několik typů podlah a zastřešení. K dispozici jsou pak doplňky od stolů a lavic přes kreslicí tabule až po lezecké stěny či žebřiny.

Bike

Odolná ocelová konstrukce, ochrana před deštěm, možnost bezpečného uchycení kola. To je v kostce charakteristika produktové řady Bike. K dispozici jsou dva systémy pro odložení kol. Základem systému je modul s ocelovým rámem.

Střecha je tvořená vrstveným sklem s potiskem nebo polykarbonátem. Možná je varianta se zelenou střechou. Variabilní je i provedení stěn. Držáky kol jsou ocelové, háky na zavěšení jsou navíc opatřeny pryžovou výstelkou.

Foto: Systém Bike chrání kolo před deštěm a umožňuje jeho bezpečné uchycení.

Office

Mít přehled, vidět až za roh, být vnímavý k okolí. To všechno můžete získat díky outdoorové kanceláři. A taky otevírá dveře k útěku od zažitých schémat. Třeba zjistíte, že nepotřebujete flipboard, když máte křídovou tabuli.

Díky možnosti spojovat libovolný počet kostek lze vytvořit půdorys pro každou práci. Volbou materiálu stěn a provedení střechy definujete míru propojení s okolím. Jako vnitřní vybavení lze použít stoly a sezení přímo ze systému Y, případně lze použít outdoor nábytek Egoé.

Home

Terasa, dvůr nebo zahrada. Všude tam si můžete vyhrát s kostkami. Závěsné lůžko, květináče, outdoorový nábytek či lezecká stěna pro děti? Je na vás, jak si to poskládáte. Přídomek Home znamená, že budete venku jako doma.

Přenést komfort pokoje na zahradu, zároveň ale zachovat emoce z pobytu venku. To je princip systému Home. Z kostek, příslušenství a doplňků lze vytvořit venkovní kuchyň, jídelnu, pracovnu nebo dokonce ložnici.

SPONZOR

  • autor: EGOÉ *
  • publikováno: * 21. 6. 2024
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři